VI PÅ GALTHOLMEN

 

img_5132

 

 

Vi som bor Galtholmen

    1989 blev vi lyckliga ägare till gården Galtholmen Västergården i Herrljunga Kommun, och tog vårt pick och pack och flyttade från Göteborg. Ångrat oss har vi aldrig gjort, även om längtan till havet gör sig påmind ibland.
        
M
en självklart var det närheten till naturen, och möjligheten att ha djuren hemma på den egna gården, och att odla som drev oss hit. Att plötsligt vara ägare till en hel gård med mark att odla och sköta, en stor trädgård som ropade på hjälp, var lite svårt att förstå det första året. Men nu är det en självklarhet för oss. Detta är vår livsstil, och den byter vi inte gärna ut mot något annat.

Vi som bor här heter Morgan och Ulrika, och med jämna mellanrum även våra utflugna söner, Alexander och Sebastian med sina söta sällskap. Vårt huvudsakliga intresse är gården och det som denna ger och tar. I år ligger självhushållandet nere, eftersom tiden behövs till vårt stora projekt – slakteriet. Skogen värmer oss dubbelt, eller trefaldigt, då vi sågar ved, kör hem, klyver och kör in. Här finns ständigt att göra – betesmarkerna skall underhållas, trädgården hållas i ordning (vilket är enbart en njutning!), djuren skötas mm mm. Drömmar och idéer växer och frodas…