Vi har fått en hel del förfrågningar om hur vi gör när vi grillar vårt lammkött… eller vilket kött som helst faktiskt. Så här kommer lite tips 🙂
Vi lägger alltid vårt kött i en GLAZE, där köttet får ligga o gotta sig medans grillen tänds. Vi grillar helst o uteslutande med kolgrill eftersom vi upplever att det blir ett fantastiskt gott kött på detta sätt. Glazen blandar vi med utgångspunkt på fyra grundingredienser; Galtholmens egen honung, ekologisk Balsamico, Tamarisoya (är GMO-fri, och innehåller inget mjöl) samt rapsolja. I basen ingår oxå flingsalt och någon typ av peppar (pepparmix är bra!). Sedan kan man lägga till vitlök, chili eller annan krydda om man vill, men inte nödvändigt.
Låt inte köttet ligga för länge på grillen, då blir det torrt och tråkigt… Bäst om det är aningens rött inuti 🙂
Fler grilltips kommer efterhand!
Lycka till!