Nyheter

Guideboken MATARVET OCH MATHANTVERKARE

”- Det är glädjande att allt fler frågar efter närproducerat och vill handla sina råvaror på plats. Guideboken Matarvet 2012 gör det lätt att hitta till Sveriges alla gårdsbutiker, säger Lena Sjölin, redaktör för Matarvet. Vi vill gärna vara med och lyfta fram det fantastiska utbudet av närodlade grönsaker, frukt och bär, kött och ägg från djur som mår bra.”

”- Det här är en oumbärlig guide för alla som är roade av matlagning, säger Carl Jan Granqvist, professor och matprofil. Genom att handla närproducerade råvaror i svenska gårdsbutiker tar vi också ett ansvar för vår framtida matproduktion. Själv har jag alltid guiden med mig i bilen så att jag hittar till alla favoritställen, både gamla och nya.”

Det poppar upp många fantastiska och bra guideböcker om lokalproducerad mat. Här är ett exempel, där vi självklart finns med i. Tyvärr har det blivit ett tryckfel i guiden, där vi av någon anledning blivit placerade i Bohuslän i närheten av Stenungsund:). Lena Sjölin har lovat att rätta till felet till nästa utgåva, så att vi hamnar där vi hör hemma o att alla som vill besöka oss inte ska irra runt i fel län:).
Guiden finns att köpa på AdLibris.com, och om du går in på följande länk kommer du direkt dit;  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163392836

En annan fantastisk guidebok är sommarens succé SMULTRONSTÄLLEN i SJUHÄRAD! Finns bland annat att hämta här hos oss på Galtholmen, och är alldeles gratis. Massor av tips på utflykter i vårt härliga Sjuhärad!

Vet dessutom att Herrljunga Kommun håller på att sammanställer en lista över lokalproducerat inom kommungränsen. Riktigt, riktigt roligt att intresset för lokalproducerad mat växer med sådan kraft:)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.