Nyheter

Kycklingsplanering

Ruvningsplanering

 

Vi längtar efter kycklingar!

Våra Kindahöns kan inte precis berömmas av att lägga en massa ägg precis. Och det är synd för det är vad vi vill ha. Vi förbrukar en himla massa ägg varje vecka, och vad vore inte mer fantastiskt än att få gå ut i hönshuset och plocka sig en liten korg med nyvärpta ägg. Men som sagt det har inte blivit mycket av den varan. Något man däremot kan berömma Kindahönsen för är deras underbara vilja att ruva.

Tre av våra små hönor har nu under ett par veckor varit riktigt griska. Dem har krupit in i varsitt rede och ligger där o trycker… och gud nåde den som försöker sticka in fingrarna 🙂 Och eftersom vi inga egna ägg har att lägga under hönorna, så åkte vi ner till Lenas Växter i Ljung. Där finns det fina avelsägg att köpa! Och en himla massa sorter att välja på… lite som att komma in i en godisaffär med hundra sorters smågodis att välja av. Så, vad valde vi då? Jo, det blev Australorp och Gul Orpington. Den gula har vi haft förut och varit väldigt nöjda med. Australorp är nytt för oss, men är lite som den gula fast svart.

Så ikväll, efter mörkrets inbrott, flyttades de tre ruvande hönorna över till var sin liten bur som förberetts med sju ägg i varje rede. Kvar är bara att hålla tummarna att allt flyter på som det ska… om 21 dagar KANSKE vi har kycklingar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.