Nyheter

Safttillverkning!

 

Nu står rabarbern i full blom hos oss! Plantorna är enorma:) Bakom blomstjälkarna kan man ana bakdelen på Arnie! Vad gör vi för att få dem så stora? Tja, dem sköter det själv faktiskt… för flera år sedan gav vi dem hästgödsel varje vår… men vi har slutat med det. Dem tycks inte behöva så mycket annat än att få växa där dem står och få vatten av naturen.
Tacksamt skördar vi enorma mängder varje vår för tillverkning av saft och marmelad. Underbart att kunna skörda av egen odling o dessutom veta att den är så organiskt odlad som det bara går… ingen konstgödsel här inte!

Vi har återigen fått beställning från Brobacka Kaffestuga i Alingsås på saft o marmelad:)! Så nu har vi ägnat några dagar åt att skörda och koka saft. Nu står den i kallförrådet, färdigkokt och upptappad, o väntar på etikettering. Hoppas dessutom att vi får påfyllning av vårt flask- o burkförråd så vi kan koka marmelad under helgen. Sedan bär det av till Alingsås under nästa vecka för leverans!

Självklart hittar du vår jättegoda rabarbersaft även i butiken:)!

Ser ut som om vi får en fantastisk o solig dag idag. Då får det bli pyssel i trädgården, lite gräsklippning och gräsröjning. En sväng med ogräskorgen och rensa bort kirskålen som växer så det knakar. Dessutom ska jag nog passa på att fylla upp med mer grus i växthuset och plantera ut lite fler pelargoner.

Galtholmen önskar en underbar dag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.