Nyheter

Äntligen blommar pelargonerna!

Envetet driver jag mina pelargoner vidare år för år… de lever ett liv som icke-framdrivna-pelargoner lever. Alltså blommar dem inte pliktskyldigt redan i april, såsom pelargonerna i vårens alla blomsteraffärer. Mina pelargoner söker då fortfarande efter ljus o värme, o inväntar rätt tid för sin entré.
En blomning som inte sällan inträffar förrän nu i augusti. Troligen är det inte förrän nu som dem känner sig redo att slå ut i full blom, och belöna mig för det oerhörda tålamod som jag anstränger mig att behålla under den tidiga sommaren, då blomsterlådorna med pelargonerna endast lyser gröna o frodiga, men blomsterfattiga.

Nu är det dags att njuta och frossa! I lådorna under fönstren växer pelargonerna som jag inte vill utsätta för regn… Rosa Mårbacka och Appleblossom Rosebud!
Jag har blivit belönad även denna sommar, och vet att jag inte kommer att vika från min odlarideologi i fortsättningen heller… när frosten närmar sig åker dem in i huset för övervintring och ompyssling, för att invänta nästa säsongs sena entré… Jag väntar så gärna!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.