Nyheter

En lyckad spinnkurs!

flerspinnare

Så har den då gått av stapeln… vår absolut första spinnkurs här på Galtholmen. Fyra väldigt glada och ivriga kursdeltagare dök upp denna härliga o förväntansfulla lördag. Under ledning av Margreth Skog från Göteborgs Nya Hemslöjdsförening, guidades deltagarna från ren frustration (eftersom ullen under inga omständigheter ville bli till det garn som var meningen) till att innan dagen var slut, ha spunnit varsin garnhärva. Lyckan och stoltheten lös ikapp, liksom önskemålet om att ha en uppföljning senare under våren :).

Mest bearbetades ull från får, men eftersom Annalena hade med sig ull från sina hundar, så blev det även spunnit i hundull, med lyckat resultat. Margreth hade med sig en massa prover på ull som hon spunnit, vilket inspirerade och gav fantasin full fart. Kursdeltagarna fick oxå prova på att spinna på en modernare variant av spinnrock för att se skillnaden mellan de gamla traditionella spinnrockarna och de de nyare.

 

spinnare

 

Vi har redan fått förfrågan från fler som i efterhand hört om vår spinnkurs, och eftersom det redan är en uppföljning inplanerad och det i samma upplägg går att ta in nya utan att det blir problem för dem som redan kan en del, så är det bara för dig som är intresserad att höra av dig. Ny kurs blir troligen någon gång fram i maj månad.

Frågor och funderingar kan du antingen ställa på vår Facebook-sida, eller maila galtholmen (at) telia.com

 

5 reaktioner på ”En lyckad spinnkurs!

 1. Det var verkligen jätteroligt och hur mysigt som helst, timmarna bara flög förbi. TACK för bra kurs, god mat och massa härlig inspiration!!

 2. Hej Lena!
  Jätteroligt… Hörde av Morgan att du var intresserad. Meddela mig din mailadress, så skickar jag över inbjudan med lite mer information. Hör av dig om du vill gå när vi kör i gång igen den 4/5.

 3. Hej Ann!
  Vi har för tillfället inga kurser inplanerade. Men lovar att höra av mig om det blir så.

  Med vänlig hälsning
  Ulrika

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.