Nyheter

Livet går vidare…

21januariblogg

Även om inte butiken har öppet, så arbetar vi på med jobb i kulisserna. Bland annat förbereder vi för fullt just nu inför lördagens efterfrågade spinnkurs. Vi ska laga lite mat (blir nog något med lamm, tror jag :)) o fixa fika till deltagarna, medan själva ”utlärandet” kommer att skötas av Margreth Skog.

I fårhuset går damerna o blir allt rundare om sina magar, så troligen har vår nye bagge Lester (som är av Dorsetras) gjort ett gott jobb. Han är dock en ganska försynt liten herre än så länge, o gör inte så mycket väsen av sig. Ska bli väldigt spännande att se vad resultatet blir när våren närmar sig.

Inne i vårt andra fårstall, där tack- o bagglamm håller till, går tillväxten långsamt för tillfället. Egentligen som det ska vara så här års, eftersom det är en mörk årstid. Men ljuset är på väg tillbaka, och då hoppas vi att de börjar växa ordentligt. En del av baggarna kommer vi att slakta för hemmabruk, medan resten får vänta till senare o då blir dem lammlådor till väntande kunder. Tacklammen är sorterade och där finns en 5-6 stycken av pälsfårsras, som ska få gå till avel. Vi hade en tanke en stund på att sälja av ett tiotal ungtackor som livdjur, men inget är bestämt ännu. Det finns en del andra idéer som ska landa först :).
Men stundande är i alla fall att vi ska klippa de lamm som ska gå kvar till mars-april för att få fart på tillväxten. Sedan får vi se hur vi gör med försäljning o slakt av dessa. Vi är ju i behov av lokalen dem står i för att kunna påbörja vårt slakteribygge…

Nätverket KALL har haft ett inspirerande möte o fått en hel del nya medlemmar, vilket är jätteroligt!!!! Tillsammans har vi nu påbörjat ett intressant projekt som går av stapeln under Mors Dags-helgen i slutet på maj i år. Än så länge är vi på planeringsstadiet och vi tisslar och tasslar, men håll utkik för snart så avslöjar vi vad vi har i görningen!

Ja, det finns väl mycket mer att berätta, men det är väl synd att avslöja allt på en gång. Vi släpper lite i taget, så blir det roligare… 🙂

Ha en skön vecka o njut av kylan o snön…. Man vet aldrig när detta underbara tar slut igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.