Evenemang, Gårdsbutiken, Nyheter

Fint besök från Kina

   

Vår lilla gårdsbutik fick fint besök i måndags i form av en bokning från ett lokalt företag som undrade om vi hade möjlighet att guida runt ett par gästande kinesiska kvinnor hos oss. Och ett sådant erbjudande tackar man inte nej till.
Så i måndags, med ett strålande vackert väder som inramning, anlände Suzanne Karlsson från TA AB i Ljung, med kollegor o gäster. Under en o en halv timme guidade vi runt på gården och berättade om våra olika verksamheter. Morgan lyckades till o med fånga in ett lamm, som alla fick klappa. Ett visst mått av förtjusning spred sig… det är inte alla som har klappat ett lamm förrut:-).


Efter guidningen var det dags för provsmakning i butiken av våra olika produkter. Eftersom det inte blivit riktig säsong för bär o frukt, så fanns det inget överdåd av produkter. Men provsmakningen utgjordes i alla fall av både plommon- o vinbärsmarmelad, vinbärssaft o syrensaft – vilken uppskattades mycket – och av honung. Honung var dock inget som tilltalade – det var alldeles för sött!


Besöket avslutades med kaffe, te och hembakad rabarberkaka i solen på stolar täckta med våra fårskinn. Receptet hittade jag på Mias blogg, och utan att provbakat innan, så måste jag säga att det blev med beröm godkänt. Spontan reaktion från kinesiskorna var att ”detta var det godaste dem ätit på två dagar!”. Vår förhoppning är att vi lyckats förmedla en bit av det svenska livet, och att dessa tar det med sig hem till Kina för att berätta för sina vänner o bekanta om det ”exotiska” Sverige. För dokumenterat besöket det vet jag att dem har gjort:D, kamerorna gick på högvarv redan när dem kom med bilen.

Har du funderingar på att ge dina utländska gäster samma upplevelse? Hör av dig till oss så ger vi dig ett förslag på vad vi kan erbjuda just dig o ditt företag, eller om du kommer privat och bara vill få en speciell upplevelse tillsammans med gäster du har med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.