Nyheter

Fullt ös på spinnrockarna!

spinnkursmaj

 Då har uppföljningskursen i hur man spinner gått av stapeln här på Galtholmen!

Fem förväntansfulla och glada kursdeltagare anlände vid 10-tiden denna lördag, en del med egen ull, andra med egna spinnrockar. Efter en kopp kaffe och lite introduktion från ledaren Margreth Skog från Göteborgs Nya Hemslöjdsförening, så sattes spinnrockarna igång.

Vardagsrummet var laddat med spinnrockar, lånade och medhavda, men eftersom det är gamla redskap vi har att göra med, så är det inte alltid det fungerar som det ska. En av spinnrockarna ville inte vara med, men efter ett snabbt upprop på Facebook lyckades vi få tag på två fungerande spinnrockar så att alla hade möjlighet att sitta vid var sin och spinna den vackra ullen till fantastiska små garnnystan. (Tack Jerry Stridh och Monica Sandin)

spinnarepågaltholmen

 

Annalena från Haragården hade med sig egen hundull från sina Schapendoes-hundar och spann ett vackert grått garn av detta. Marja från Hökerum, som för bara några månader sedan flyttade till Sverige med sin familj från Holland, och nästa vecka öppnar garnbutik i Hökerum, ville lära sig mer om hur hon kunde ta vara på de egna lammens ull och sälja i sin egen butik. Även Lena från Bruse, som har Åsenfår hemma på gården, ville oxå lära sig att ta tillvara på den egna ullen för att komplettera utbudet i sin keramikatelje.
Ingela från Orust och Lena från Ljung var nyfikna nybörjare, och jag tror nog att de fick blodad tand. Ska bli roligt att höra av er och se hur det går för er i framtiden 🙂

Vi önskar alla kursdeltagare en spännande tid framöver och hoppas få ta del av framtida garnalster 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.