Nyheter

Och lammen dem kommer…

 

Det är en otroligt hektisk tid i fårhuset just nu... Inte mycket tid över till annat än att kontrollera att allt går som det ska med lammningen. Även om om vi har hållit på med får och lamm sedan 2004, så har vi varit förskonade från problem, vilket gör att vi upplever årets lammningsperiod som den värsta vi varit med om.

Lammen ligger fel, och vi får övervaka nästan varje lammning för att säkerställa att tacka o lamm mår bra. En del tackor har nedkommit med tre lamm, och då har oftast det tredje lammet varit dött… Inget roligt, men verkligheten är krass och det är bara att bita ihop och inse faktum. Dessutom har vi tackor som stöter bort sina lamm i år, ungtackor oftast, men även en del äldre tackor. Sorgligt och jobbigt! Resulterat i att fyra av lammen nu stödmatas med flaska. Glädjande nog mår lammen bra och växer som de ska. Nu väntar bara beslut på att plocka bort tackor som är problem…

Nu är kvällen sen, klockan har passerat 23 och sista kollen i fårhuset är gjord... Inga nya lamm på väg som vi kunde se. Stjärnorna glimrar på natthimlen och marken har frusit till igen… Tröttheten skriker i kroppen och det är dags att försöka koppla av för idag. Det är inte lätt när tankarna jobbar på högvarv för att vara på alerten vid minsta problem. I morgon blir det till att kontakta veterinären innan det bär i väg till jobbet. Förhoppningsvis så kommer dem o kollar så att våra tackor mår bra under morgondagen.

Sov gott zzzzz

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.