Nyheter

Lammlåda

Höstens lammlåda

 

Nu närmar sig hösten med stormsteg, och med det så närmar vi oss oxå höstens lammslakt.

Det har varit ett både bra och dåligt år för oss i år. Det som varit fantastiskt bra, har varit att lammen som föddes i våras har haft en jättebra tillväxt eftersom vi har haft solsken och värme. Betena har varit torra och inga sjukdomar har drabbat oss. Dåligt har väl varit att det varit lite väl torrt, vilket lett till att det varit dåligt med återväxt på betena. Men lammen växer och växer…. Vårt val av avelsbagge, en korsning dorset/suffolk har gett en mycket bra utdelning.

Just nu, med drygt en månad kvar till slakt, så har bagglammen separerats från flocken och går på vallbete en bit från gården. Tackor och tacklamm går på frodigt bete nere på våra mader. Vädret är fortfarande varmt och härligt. Vi får se hur september artar sig… kanske får vi lite regn och svalare temperaturer.

Om du är intresserad av en lammlåda till hösten, så hör av dig till oss så snart som möjligt, dock senast den 14 september. Du kan välja mellan halv eller hel låda om ca 18 kg (halvlåda ca 9 kg), dessutom två olika styckningsalternativ; traditionell 95 kr/kg eller färsstyckning 110 kr/kg.
Vi slaktar våra lamm på Hultets Gårdsslakteri i Lerdala hos Helmut Kemmeter, men sköter styckningen själva i Romnefall Kött’s lokaler.

Varmt välkommen med din beställning 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.