Nyheter

Marknad, Hannu, matlagning o lite annat!

Liseberg

Sommaren dröjer sig underbart kvar, även om höstluften alltmer tar över. Men solen värmer, och vi njuter för fullt 🙂 Dem flesta har väl återgått till normala rutiner nu efter en lång och härlig sommar, och det är dags att ta tag i verkligheten. Här på Galtholmen känns det som om verkligheten aldrig tar paus. Djuren, växtligheten, butiken och inbokningar upptar ständigt tillvaron… men vi fick ju oss en fantastisk semestervecka med lugn o ro och krafthämtning när vi var i Italien 🙂

Så vad står då på tapeten inför hösten? Ja, det är en hel del faktiskt. Men vi nöjer oss med att ta det som är närmast i faggorna;

  • 7 september står vi på Lions Höstmarknad i Herrljunga. Vi kommer att ha med oss gårdens produkter, såsom korvar, rökt kött, marmelad och saft, chokladpraliner, te och bivaxsalva, och hoppas självklart att du kommer o besöker oss i vårt stånd. Självaste Leif Mannerström kommer att vara dragplåster denna dag, o vem vill inte ta en kik på honom 🙂

14 september står vi på den lilla lokala och supermysiga Alboga Höstmarknad. Standard varje år och inget man vill missa! 

På grund av att vi kommer att stå på marknader under två helger, så kommer butiken att hållas stängd under denna tid. Men som sagt, vi hoppas ju att vi ses på någon av marknaderna i stället 🙂

VARMT VÄLKOMNA!

 

 

hannusarenström

 

  • Kvällen den 17 oktober kommer Hannu Sarenström hit till oss. Det blir prat om lamm, mat och annat smått o gott 🙂 Hannu är är en uppskattad trädgårdsinspiratör och skribent. Och håller  på att skriva en bok tillsammans med Sanna Töringe, trädgårdsjournalist och författare o ägare av det fantastiskt underbara huset vi hyrde i Italien. Kanske får vi se resultatet av deras gemensamma projekt… 

    Eftersom vi har begränsat med utrymme, så är det först till kvarn som gäller. Vi serverar en liten tallrik med gårdens delikatesser under kvällen, och det är nästan så man längtar efter hösten nu 🙂Mer information kommer när vi närmar oss!

 

olivlund

  • Som ett resultat för vår nyvunna kärlek till Italien, och i synnerhet området Salento på Italiens sydklack, så har vi inlett ett samarbete med Sanna Töringe om att sälja tre olika olivoljor, samt gröna och svarta oliver från detta område. Förhoppningsvis kommer produkterna att finnas i butik till september, då Sanna återkommer från sin sejour i Italien.

Så här beskriver Sanna själv producenten för olivoljan och oliverna;

Francesco de Padova – gården ligger väster om barockstaden Lecce i Salento, södra Apulien. Jag och min man var på utflykt, på väg mot havet, och råkade åka förbi. Vi bromsade och vände, åt en god lunch, för det kan man också göra här. Sedan började vi prova oljor och köpte med oss dussin småflaskor, trots att vi har egen olja. Man behöver omväxling och dessa oljor fyllde mer än väl de förväntningar jag har på en smakfull olivolja som kan få sallader och kokta grönsaker att lyfta till himmelska höjder. 

 Familjen har vårdat träden under fyra generationer och odlat ekologiskt sedan 90-talet. Till mina utvalda oljor skördas oliverna för hand och oljan kallpressas inom 12 timmar. Syrahalten är max 0,5, men oftast betydligt lägre. Här odlas fem olika sorters oliver; Cellino, Leccino, Nociara, Coratina och Pecholin (Pichouline) . De flesta oljor som jag importerar från De Padova är certifierade som ekologiska av ICEA, Instituto Certificazione Etica e Ambientale. De är alla prisvärda och goda. ”

lammstek

  • Lär dig laga lamm! Ja så heter en kursdag som vi lagt in lördagen den 26 oktober. Även här är platserna starkt begränsade, och är du intresserad bör du höra av dig så snart som möjligt. Vi kommer att anrätta tre olika rätter med lamm i fokus, och vi börjar från början 🙂 Dagen avslutas med att vi spisar det vi lagat tillsammans. Nyfikenhet och matlagningsglädje utlovas.

 

 

Så ser vår närmaste höst ut här på Galtholmen. Men mer finns i kikaren 🙂
Vi önskar Dig allt gott och hoppas att vi ses på något av våra evenemang.

Ha en underbar dag och njut av sensommarsolen

Ulrika & Morgan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.