Nyheter

Kurs i Trädgårdsplanering 16 juni

TRÄDGÅRDSDRÖMMAR

Har vi inte alla någon gång funderat på hur sjutton man ska få ihop sin trädgård till den där fantastiska helheten som man ibland ser på trädgårdsprogrammen i TV? Eller lite avundsjukt bläddrat i trädgårdstidningarnas reportage och beundrat det vackra på bilderna? Jag har i alla fall gjort detta, många gånger! Och jag tror nog att vi är många som velat veta mer… När jag så stötte på Ida Sjöberg, som hade trädgården som sitt yrke, förstod jag att det var dags!

Ida skriver så här på sin egen hemsida;
”Trädgården är en viktig del då den bidrar till att ge ett första intryck av ett hus, både för de som bor där i och för besökare. Ibland kan det vara svårt att sätta fingret på vad det är som fattas eller vad det är som stör balansen i komposition. För att förvandla sin utomhusmiljö till den trädgård som man går och drömmer om kan det behövas hjälp.

Häckar kanske behöver planteras för att skapa nya trädgårdsrum och för att få det mer ombonat? En gräsmatta kanske behöver anläggas för att få en mer lekvänlig och mjuk yta? Vilket material skall altanen vara i, trä eller sten? Trädgården skall harmonisera med huset och den omkringliggande miljön, men skall även stämma överens med ägarens stil. I en trädgård kan det finnas plats för många olika tillfällen, båda de stillsamma och kontemplativa eller de aktiva och lekfyllda.

Det är många frågor som skall diskuteras innan en förvandling av trädgården kan göras. Tillsammans med Er kan jag hjälpa till att förverkliga Er trädgårdsdröm.”

Kanske är det någon som känner igen Ida? Det kan bero på att hon medverkat i SVT’s program ”Sommartorpet” både 2005 och 2007.

Så är du nu nyfiken på och intresserad av att lyssna på Ida och hennes tips och råd för att få en väl planerad trädgård, då är du välkommen till oss den 16 juni mellan klockan 18-21. Vi har maximerat antalet deltagare till 20 stycken, så det är först till kvarn som gäller:) Kvällen delar vi upp i en teoretisk del, pausar med närproducerad fika med Galtholmens hembakade smarriga mackor och möjlighet att besöka butiken som vi har öppet för kvällen, samt en praktisk del där du kan diskutera dina alldeles egna ”problem” eller funderingar tillsammans med Ida.

Anmäl dig SNARAST antingen genom att maila galtholmen (at) telia.com, eller ring 070-2182550. Då får du gärna oxå meddela om du har några speciella önskemål kring fikat (gluten, laktos, ägg mm).

VARMT VÄLKOMNA!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.