Får & Lamm, Nyheter

Lamm i mängder!

           

Så kom de då till slut. Efter all väntan, och oro för om snön skulle hinna försvinna eller inte. Och faktiskt kom den första lammungen upp nästan på exakt den dag vi förutsett – 25 mars. De flesta tackor har nu lammat, och hittills har vi 22 små söta lamm, väl fördelat på baggar och tackor. Roligt i år är att det blivit ganska många svarta lammungar – hittills sex eller sju stycken. Kvar att lamma är våra två gotländska pälsfår. Dem brukar vara lite senare, men vår förhoppning är att dem lammar senast under veckan som kommer. Vi drar iväg till fjällen under vecka 16, och tanken var att våra avbytare skulle slippa sköta detta.

Tre ungtackor har antingen gått gall eller fött ofullgågna foster, och troligen så blir det höstlamm istället hos dessa. Baggen visar ett väldigt starkt intresse för dessa tre unga damer. Vet inte om jag tycker det är så bra, men naturen får ha sin gång.

        

I alla fall har den första kullen av lamm och tackor nu fått komma ut i sin hage igen. Lammen springer lyckligt omkring och busar med varandra, och undersöker nyfiket omgivningen. Eltråden lär dem sig snabbt att man ska undvika. Små, små grässtrån tittar försiktigt upp ur marken, och undkommer inte de vaksamma fårnäsorna. I denna härliga vårvärme som vi har här, så kommer snart gräset att spira till allas glädje.
Idag, om det inte börjar regna, så åker resten av kullen ut i hagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.